Adaugare medicament in agenda
Adaugare medicamente in agenda
- Pentru a ajunge in modulul in care inregistrati un tratament medicamentos , este necesar sa aveti deschis un cont. Daca inca nu aveti un cont va recomand sa vedeti tutorialul Deschidere cont. Daca aveti cont, dati click pe AUTENTIFICARE si ati intrat in AGENDA.
- Inainte de a incepe selectarea oricarei inregistrari, verificati persoana activa pentru care se va face inregistrarea tratamentului in coltul din dreapta jos. Daca doriti sa inregistrati tratamentul pe un alt subcont, dati click pe pictograma sub forma de inima si selectati persoana care urmeaza tratamentul pe care doriti sa-l inregistrati
- Daca inca nu ati dechis un subcont pentru persoana in contul careia vreti sa notati tratamentul respectiv, o puteti face din meniul Subconturi / Adaugare subcont. Pentru mai multe informatii, vedeti tutorialul Adaugare subconturi
ATENTIE: PUTETI CREA MAXIM 2 SUBCONTURI
-
Odata ce sunteti in contul dorit accesati Medicamente si Adaugare noua. Puteti scrie numele medicamentului in bara de cautare sau puteti sa selectati prima litera a medicamentului si sa-l cautati in ordine alfabetica.
-
Pentru exemplificare, sa presupunem ca medicamentul aflat pe reteta de la medic este No-Spa, tablete de 40 mg. Scriem NO-SPA in bara de cautare si selectam din rezultate varianta care ne intereseaza. Dupa ce dam click pe medicamentul cautat, se va deschide o pagina cu descrierea medicamentului. Este indicat sa comparati intai descrierea din aplicatie cu prospectul medicamentului cumparat de la farmacie, pe baza retetei.
- Daca ati gasit medicamentul care va intereseaza dati click pe Adaugare. In pagina care se deschide, selectam ziua inceperii tratamentului si ziua terminarii acestuia, conform sfatului medicului. Mai departe selectam ora si minutele pentru prima administrare. Se observa ca putem selecta doar la intervale de 30 de minute. Notam numarul de unitati pe administrare: de ex. 2 daca treb sa luam 2 comprimate, 3 daca treb sa punem 3 picaturi etc. In acest camp vom putea scrie doar caractere numerice.
- In cazul ca acelasi medicament trebuie luat de mai multe ori pe zi, dati click pe Adauga inca o administrare si selectati ora si Numarul de unitati pe administrare. Veti putea adauga maxim 6 administrari pentru acelasi medicament
- La forma de administrare veti scrie forma sub care se prezinta medicamentul prescris: capsula, pastila, lichid buvabil, injectie etc. Puteti scrie inclusiv gramajul sau volumul prescris daca sunt diferite fata de ce ati gasit in prezentarea de pe site (de ex. mg, ml, u.i. etc)
- In campul cu Descriere, puteti alege sa nu scrieti nimic dar e recomandat sa mentionati cateva aspecte legate de afectiunea pentru care ati primit tratamentul. Peste un an, probabil veti dori sa stiti de ce ati urmat acel tratament.
- In cazul in care veti dori sa primiti alerte pentru a nu uita sa luati medicamentul respectiv bifati Activare notificare.
ATENTIE !
Primirea alertelor este conditionata de existenta conexiunii la internet si de activarea Primirii Notificarilor de la site-ul onmed.ro in Setari. Daca una din aceste cerinte nu este indeplinita, nu veti primi alerte sau alte notificari din partea onmed.ro.
Activarea notificarilor se poate face de a inceput cand veti fi intrebat daca permiteti ca site-ul onmed.ro sa va trimita notificari sau ulterior din bara de cautare , dand click pe lacatul din stanga denumirii site-ului si selectand Permiteti in dreptul Notificarilor.
- Dupa Salvare, puteti vedea inregistrarea in Lista active. Daca doriti sa mai adaugati un medicament dati click pe Adaugare noua si urmati pasii anteriori.
- In lista active veti observa sumarul tratamentului iar de la cele trei puncte din dreapta sumarului aveti urmatoarele posibilitati:
- Dezactivare reminder. Daca alegeti aceasta optiune, nu veti mai primi alerte pentru administrarea medicamentului respectiv. Puteti oricand reveni dand click in acelasi loc si selectand Activare reminder.
- Editare: Daca intrati pe aceasta optiune aplicatia va duce in pagina anterioara in care se seteaza tratamentul si puteti modifica ora sau adauga/sterge o administrare. In cazul in care ati inceput un tratament cu un anumit medicament este recomandat sa nu modificati forma de administrare ci sa finalizati tratamentul modificand Data finalizare tratament si sa incepeti o alta inregistrare cu forma noua recomandata. In acest fel, tratamentul anterior va ramane inregistrat si va aparea in raportul dvs. si in Lista inactive. Aceasta informatie va prezenta interes pentru doctorul care va consulta raportul inregistrarilor candva, in viitor.
- Eliminare. Daca selectam eliminarea unui tratament trebuie sa fim siguri ca dorim acest lucru si inregistrarea a fost facuta din eroare FARA SA FI URMAT TRATAMENTUL ! Este indicat sa pastrati inregistrarea respectiva chiar daca tratamentul s-a terminat pentru a avea o acuratete cat mai buna asupra starii dvs de sanatate. Inregistrarile eliminate nu mai pot fi recuperate dar pot fi recreate urmand pasii mentionati anterior !
- Daca urmati un tratament, este important sa faceti inregistrari in toate modulele care au legatura cu acel tratament: Rezultate ale analizelor, Semne si simptome, Boli si afectiuni, Proceduri sau Masuratori ai parametrilor de sanatate: Stare generala, temperatura, tensiune arteriala, glicemie, capacitate pulmonara, greutate sau alt parametru pe care vi-l puteti personaliza
- Dupa terminarea tratamentului, puteti regasi istoricul in Lista Inactive.
- Daca doriti sa descarcati un Raport cu toate inregistrarile dintr-o anumita perioada pentru a-l trimite medicului dvs o puteti face accesand Rapoarte / selectare perioada / filtrare / export raport. In prima parte a Raportului veti vedea un sumar al tratamentului urmat.