Adaugare boli si afectiuni in agenda 

  1. Pentru a ajunge in modulul care va permite notarea unei afectiuni , trebuie sa va autentificati in Agenda onmed.
  1. Daca inca nu aveti un cont va recomand sa vedeti tutorialul Deschidere cont. Daca aveti cont, dati click pe AUTENTIFICARE si ati intrat in AGENDA.
  1. Inainte de a incepe selectarea oricarei inregistrari, verificati persoana activa pentru care se va face inregistrarea in coltul din dreapta jos. Daca doriti sa inregistrati detaliile afectiunii pe un alt subcont, dati click pe pictograma sub forma de inima si selectati persoana in a carei agenda vreti sa notati.
  2. Daca inca nu ati dechis un subcont pentru persoana in contul careia vreti sa notati afectiunea respective, o puteti face din meniul Subconturi / Adaugare subcont. Pentru mai multe informatii, vedeti tutorialul Adaugare subconturi

    ATENTIE: PUTETI CREA MAXIM 2 SUBCONTURI

  3. Odata ce sunteti in contul dorit accesati Boli si afectiuni. Puteti scrie numele afectiunii in bara de cautare sau puteti sa selectati prima litera si sa cautati in ordine alfabetica.
  4. Pentru exemplificare, sa presupunem ca afectiunea confirmata de doctor este infectia cu COVID-19. Scriem covid sau coronavirus in bara de cautare si selectam din rezultate varianta care ne intereseaza. Dupa ce dam click pe afectiunea cautata, se va deschide o pagina cu descrierea acesteia.
  5.  Dupa ce cititi descrierea si va asigurati ca este afectiunea confirmata de medicul care v-a consultat dam click pe Adaugare. In pagina care se deschide, selectam ziua debutului simptomelor.  
  6. In campul cu Descriere, puteti alege sa nu scrieti nimic dar e recomandat sa mentionati cateva aspecte care dupa o perioada de timp, cand si dvs veti fi uitat suferinta prin care ati trecut, o sa-l ajute pe medicul curant sa inteleaga mai bine problemele de sanatate pe cu care v-ati confruntat. Astfel este bine sa notati ziua in care a fost confirmata vindecarea, ati obtinut un test negative sau incetarea unor simptome si aparitia altora.
  7. Este indicat sa inregistrati in agenda si tratamentul medicamentos administrat in aceasta perioada, procedurile urmate, semnele si simptomele avute, rezultatul analizelor, masuratorile parametrilor de sanatate (temperatura, tensiune, saturatia cu oxygen, fluctuatiile de greutate, etc).  Toate acestea vor da o imagine cat mai exacta a starii dvs de sanatate astfel incat, medicul care va ingrijeste sa poata lua decizia cea mai buna. 
  8. Dupa Salvare, veti vedea sumarul afectiunilor inregistrare in Lista adaugate. Daca se doreste  adaugarea unei alte afectiuni, se selecteaza Adaugare noua, si se reiau pasii mentionati anterior. 
  9. In sumarul afectiunilor inregistrate, veti observa ca daca dati click pe cele trei puncte din dreapta afectiunii respective  aveti posibilitatea de a sterge definitiv afectiunea inregistrata. 
  10. Daca selectati eliminarea unei boli/afectiuni trebuie sa fim siguri ca doriti acest lucru si inregistrarea a fost facuta din eroare FARA SA FI INREGISTRAT SI ALTE INFORMATII CARE AU LEGATURA CU RESPECTIVA BOALA. Astfel daca urmati un tratament medicamentos pentru o afectiune sau ati inregistrat temperaturi corporale peste 37 grade celsius in Agenda Onmed, interpretarea lor poate conduce la erori daca nu ati inregistrat si afectiunea care le-a generat Inregistrarile eliminate nu mai pot fi recuperate dar pot fi recreate pentru ca puteti selecta orice data din trecut pentru a inregistra o afectiune.
  11. Este indicat sa pastrati inregistrarea respectiva chiar daca v-ati vindecat si tratamentul s-a terminat pentru a avea un tablou cat mai exact asupra starii dvs de sanatate
  12. In final, puteti genera un raport cu toate inregistrarile facute pentru o anumita perioada cu optiunea Rapoarte, selectare perioada / filtrare / Export raport.

 A se vedea tutorialul cu generare rapoarte.